Cronica despre alimente și foame

Cronica despre alimente și foame

Una crónica sobre alimento y hambre / Cronica despre alimente si foame

02.04.2014

Poster_CAF(1)

Departamentul pentru Relații Internaționale și ISLA în colaborare cu Institutul Cervantes din București a organizat miercuri, 2 aprilie 2014, conferința “Cronica despre alimente și foame”, susținută de E.S. Dl Mario Arvelo, Ambasadorul Republicii Dominicane la FAO, Președinte al Comisiei pentru Agricultură la Națiunile Unite.  Pe măsură ce primii oameni au dobândit conștiința de sine și abilități tehnice, au ajuns să găsească nutrienți folosindu-și în acest scop mai întâi gândirea și apoi instinctul, ceea ce a făcut să urce pe scara valorică a lanțului alimentar. Omenirea a început să se hranească în ritm crescător, cantitativ și calitativ, accelerând acest progres, până la ceea ce suntem azi.

Dat fiind că încep să înteleagă cum funcționează natura, bărbații și femeile învăța să nu mai depindă de climă, de celelalte animale, de întamplare. Si fac acest lucru observând recurența unor fenome inexplicabile: cercul de foc care traverseaza cerul, pământul care hranește plantele, apa care vine din cer… Si așa inventează  agricultura, fapt ce  deschide porțile unor promisiuni de belșug și bunăstare.

Nu toata lumea, însă, se bucură de beneficiile acestei revoluții productive: una din șase persoane duce lipsa mijloacelor necesare pentru a produce sau a achiziționa hrană. Majoritatea persoanelor care suferă de foame e alcatuită din femei și copii, iar ca raspândire geografică zonele vizate sunt Africa, Asia și America Latină.

 

Mai multe informații:

 http://dri.snspa.ro/2014/04/driie-in-colaborare-cu-instituto-cervantes-din-bucuresti-are-placerea-de-a-va-invita-la-conferinta-cronica-despre-alimente-si-foame-sustinuta-de-e-s-dl-mario-arvelo-ambasadorul-republicii-domi/