internship logo

Institutul de Studii Latino Americane din România oferă studenților din UE și din America Latină și Caraibe oportunitatea de a acumula experiență practică și de a-și îmbunătăți cunoștințele în domeniul Studiilor Latino Americane printr-un program de internship online.

Internshipul durează 1- 2 luni, nu necesită relocare și nu este plătit.
Activitățile se vor desfășura în mediul online, prin intermediul platformei Facebook. La finalul internshipului, participanții care și-au îndeplinit sarcinile vor primi un certificat și vor deveni parte a rețelei de Alumni.
Sarcinile alocate vor avea un conținut divers, și vor consta inclusiv în activități de cercetare, traduceri, posibilitatea redactării unor articole academice pentru Revista ISLA (care se află în proces de înregistrare în bazele de date internaționale) ori a unor articole pentru Newsletter, analize în domeniile conexe Studiilor Latino Americane, sinteze, monitorizare media sau promovarea activităților ISLA.

Criterii de selecție:

În vederea participării la internshipurile ISLA, solicitanții trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

1) Sunt înscriși sau au absolvit un program de studii la o universitate dintr-un Stat Membru al UE ori într-un stat din America Latină și Caraibe; 
2).Sunt vorbitori de limba engleză sau spaniolă, la nivel avansat. Cunoașterea limbilor franceză, română ori portugheză reprezintă avantaj;
3. Sunt interesați de Studiile Latino Americane.

Informații detaliate despre prima ediție pot fi accesate aici.

Informații detaliate despre a doua ediție pot fi accesate aici.