REUNIUNEA PREGĂTITOARE A CELUI DE-AL DOILEA SUMMIT ACADEMIC UE-ALC BUCURESTI, MAI 2014

reuniune-bucuresti

În ianuarie 2013, a avut loc la Santiago de Chile primul Summit Academic Comunitatea Statelor Latino-Americane si Caraibe – Uniunea Europeana, care a reunit academicieni și reprezentanți ai universităților, instituțiilor de învățământ superior și ai rețelelor științifice din ambele regiuni, cu câteva zile înainte de Summitul CELAC – UE al șefilor de stat și de guvern.

Summit-ul a fost marcat de rezultate remarcabile, printre care cele mai importante sunt intenția de a promova un spațiu de învățământ superior euro – latino-american, care să includă domeniile de știință, tehnologie și inovare, crearea un For Academic Permanent America Latină și Caraibe – Uniunea Europeană, consolidarea integrării sistemelor de învățământ superior, de cercetare științifică și inovare, în vederea colaborării dintre instituțiile de învățământ superior și relațiile lor cu societatea si sectorul productiv. Principalele dezbateri și propuneri, dar și cuprinsul Declarației de la Santiago le gasiti pe site-ul oficial al summit-ului.

Succesul summit-ului a existat în parte și datorită pregătirii excelente din cadrul reuniunilor pregătitoare de la Paris (iunie 2012) și Lima ( octombrie 2012 ). Într-adevăr, una dintre cele mai importante elemente ale Declarației, crearea Forului Academic Permanent, a fost o inițiativă prezentată la Lima.

Prin urmare, recunoaștem importanța substanțială a reuniunilor de pregătire și sperăm că obiectivele stabilite la Reuniunea Pregătitoare de la București (mai 2014) ar putea deschide noi perspective pentru discuții productive în cadrul celui de-al doilea Summit Academic din 2015.

Către:

INVITAȚIE

FORMULAR DE ÎNSCRIERE

INFORMAȚII UTILE

TEMATICĂ PRELIMINARĂ