Invitație

Stimați colegi,

Evenimentele academice prilejuiesc întotdeauna analize, comentarii și sunt, în general, surse importante ale cunoașterii. Ce putem spune despre relațiile dintre UE și America Latină la un an de la Primul Summit Academic UE- ALC? Există atât realizări, cât și provocări în promovarea acestora, însă fără îndoială, cu voință politică și forță academică pot fi depășite obstacolele, prezente si viitoare.

Recent întors de la atelierele de analiză organizate de către Universitatea Centrală din Chile, pe tema “Integrării europene și relațiile UE-ALC” am constatat recunoașterea importanței Institutelor/Centrelor de Studii Latino Americane pentru întărirea cooperării academice în vederea dezvoltării și promovării schimburilor de valori și experiențe dintre cele două regiuni.

Doresc să vă asigur că lucrăm intens la organizarea Reuniunii pregătitoare celui de-al doilea summit academic UE-ALC și îmi exprim dorința și speranta că împreună vom face un pas înainte în crearea și promovarea spațiului comun de învățământ superior euro – latino-american stabilit prin Declarația de la Santiago. În acest context, reînnoiesc invitația de a vă alătura lucrărilor Reuniunii pregătitoare, ce va avea loc la București, în perioada 26-27 mai 2014.

Mai multe detalii despre eveniment și despre modalitatea de înscriere sunt disponibile pe site-ul Institutului de Studii Latino-Americane (www.isla.snspa.ro) secțiunea REUNIUNE.

În speranța unui răspuns favorabil, vă asigur de considerația întregii echipe Institutul de Studii Latino-Americane !

IORDAN GHEORGHE BĂRBULESCU

Directorul Institutului de Studii Latino-Americane